london architect
Remodeling and Home Design
Projects / Residential / Tin House

TIN HOUSE, SHEPHERDS BUSH

This site in suburban London is set away from the street and all the surrounding properties overlook it. Ensuring privacy is most critical. Our response has been to work with a low and inward looking courtyard arrangement. This offers the greatest privacy, both visually and acoustically.

The design is a composition of different, mainly single storey pavilions allowing us to respond to the different conditions around the perimeter and create an ensemble that looks onto a secluded and serene courtyard. Each pavilion accommodates a room and has a roof that slopes on all four sides with a top light over the middle. This shape reduces the contour, whilst maximizing the volume. The top light offers fantastic natural light.

Secondary spaces such as toilets and stairs are hidden within the capacious double walls of the links between pavilions, so that the final design reads as an enfilade of generous top lit spaces. The pavilions are gently moulded to make efficient use of the site.

All the pavilions will be finished in a standing seam metal cladding. It will be a modest utilitarian finish that will highlight the sculptural quality of the design.